Buzzador

Idag till frukost testar vi Schärs glutenfria bröd till frukost. Och bara gör att det är lördag så festar vi till det med svampstuvning på mackan, mumsigt värre.
Brödet var supergott säger det kommer nog åka ner i matkassen fler gånger

Öppna förskolan

Både igår och idag har Freja och jag hängt på öppna förskolan. Igår var det babysång och den går vi på varje tisdag tillsammans med Charlie och hans mamma Fanny.
Idag var det babymålning som stod på schemat. Barnen fick måla med filmjölk som var färgat med karamellfärg och så lite blåbär till det, kalasbra eftersom de flesta barn stoppar allt i munnen (förutom Freja, hon gillar ju inte ens mat haha) då är det ju inget om det hamnar färg i munnen. Freja var väl ganska fascinerad till en början tills hon upptäckte de fina bläckfiskarna i taket för då var det inte roligt att måla längre, haha
Men en liten teckning blev det i alla fall dom vi får ta hem nästa vecka

Egen barnmat

Idag har Freja och jag stått i köket och gjort lite nya smakportioner till henne. Det blev gröt, päronpuré och aprikospuré. Hur lätt och smidigt som helst att göra, inga svårigheter alls och det är gjort på nolltid. Aprikoserna står fortfarande i blöt för att samla på dig vätska men dom är det bara att mixa sen och eventuellt tillsätta lite extra vatten.
För mig är det en självklarhet att Freja ska få hemlagad mat som är lagad från grunden. Sen är ju maten man köper jättesmidig när man ska iväg men annars kommer det vara hemlagad mat som gäller här när hon börjar äta riktiga portioner sen.